Straattheater

Straattheater

BoeCult is allang niet meer alleen muziek. De vele straattheateracts in het park zijn minstens zo bekend! Komende editie staat voor jullie weer een divers straattheaterprogramma te wachten. Zie hieronder het straattheaterprogramma tijdens de zondag van #BoeCultXL:

Plattegrond straattheaterprogramma

 1. Visserslatijn
 2. Kleurfeest
 3. Goochelshow Sander Smits
 4. Hakim
 5. Jannes de Groenteman
 6. Grote Hula Show
 7. Urban e-Motion
 8. Boucherie Bacul – Slagerij Knuffels
 9. Duo Diesel
 10. Dansworkshop Juvat Westendorp
 11. Springkussen SuperCoop
 12. Mobiele act: Motormuis Leipe Leo
 13. Mobiele act: Jozius van Driel
 14. Mobiele act: Skydreams

Hakim met zijn nieuwe voorstelling: Mijn held

Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimispeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater- en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van de kinderen.

Kleurfeest!

Ze noemen zichzelf: ‘een kunstwerk bestaande uit lijnen, kleuren en kinderen in een muzikale lijst’. Kortom, een muzikaal tekenavontuur! Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. De muzikale omlijsting werkt betoverend; de zanger/gitarist brengt live liedjes uit de hele popgeschiedenis! Komt dat zien!

Jozius van Driel

Mogen wij u alvast voorstellen aan de ietwat gedateerde salesmanager bij Vacuclean International B.V. Na het zien van deze hilarische straattheater act, wordt zelfs voor mannen stofzuigen gemakkelijker. Dus, vrouwen, neem ze snel mee naar #BoeCultXL😉

Jannes de Groenteman

Straattheater act Jannes de Groenteman staat ook op #BoeCultXL. Jannes is altijd een vertrouwde verschijning op de markt. Getooid met alpinopet en zijn onafscheidelijke dikke bolknak geeft hij een vrolijk tintje aan iedere markt. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan 

MotorMuis

Straatheateract MotorMuis van Leipe Leo Entertainment​ komt zondag naar #BoeCultXL! MotorMuis is de oprichter van MotorMuis MotorClub en zoekt nog nieuwe leden. Het ene moment scheurt hij voorbij maar het andere moment speelt hij op zijn dambord het kat en muisspel met een toeschouwer. Heb je gewonnen? Dan heb je een sticker verdiend!

Visserslatijn

Skydreams

Een andere mobiele act die zal rondlopen op #BoeCultXL is Sky Dreams. Niet zomaar een mobiele act, namelijk een steltenact! Met inspiratie van Leonardo da Vinci maken ze er een indrukwekkend schouwspel van. Deze act wordt ondersteund door muziek en speciale geluidseffecten

Urban e-Motion

Urban-e-Motion is dé Urban show die je gezien moet hebben! De crew bestaat uit een prachtige combinatie van verschillende Urban Sport disciplines zoals streetdancers, breakdancers, freerunners, trickers, freestyle voetballers en freestyle basketballers. Met veel energie en verrassende choreografieën op hedendaagse muziek staat plezier, enthousiasme, discipline, samenspel, sport, samenwerking en individueel talent centraal. Komt dat zien!

Goochelshow Sander Smits

Sander Smits begon op zeer jonge leeftijd met goochelen en beoefent het vak nog steeds dagelijks. Van kleine show tot grote zalen, Sander Smits blijft zijn publiek verbazen. Door een hoge entertainment waarde te combineren met vingervlugheid en veel interactie, beleeft iedereen hilarische momenten!

Grote Hula Show

Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in de Grote Hula Show. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien… Fotograaf: Arthur Hofmeester

Duo Diesel

Duo Diesel zal zich vertonen met de spraakmakende circustheatervoorstelling Fijn Stof. Over lichtheid en zweven met natuurlijk jongleren en acrobatiek. Maar ook met muziek, dans en illusies!

Boucherie Bacul – Slagerij Knuffels

Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam, maar zonder vlees,  al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen.. Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van Simone en Marcel Bacul. Ze houden er nogal eigenaardige technieken op na maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.

Dansworkshop Juvat Westendorp

Naast financiële ondersteuning draagt Rabobank Uden Veghel ook op culturele wijze bij aan BoeCult door de Kunstbende naar Boekel te halen en deze toe te voegen aan de programmering: een dansworkshop van de enige echte Juvat Westendorp! De acteur en danser, bekend van o.a. GTST, So You Think You Can Dance en Gooische Vrouwen, is vaak te zien op TV, maar zijn liefde voor dansen is blijven bestaan. Tijdens BoeCultXL zal hij om 14.00 en 15.30 uur een dansworkshop geven!