Straattheater

Straattheater

BoeCult is veel meer alleen muziek. De vele straattheateracts in het park zijn minstens zo bekend! Goochelaars, dansers, circusartiesten, acrobaten en vele andere acts zijn de laatste jaren voorbij gekomen. Ook komende editie staat voor jullie weer een divers straattheaterprogramma te wachten op de zondag.

Alle straatartiesten en de tijden wanneer zij optreden zijn inmiddels bekend!

Aramelo

Het straattheater springt letterlijk en figuurlijk op bij het acrobatische en energieke duo Aramelo. Zij leveren namelijk een performance op de trampoline door trucs en acrobatiek te combineren. Hun bekroonde shows lokken gelach, verwondering en veel goede vibes op. Kom deze act zeker aanschouwen in het park op de zondag van BoeCult 2019!

Marco Bonisimo

Met charme en plezier verovert jongleur Marco Bonisimo ieders hart. Deze circusartiest en theatermaker is in bezit van drie Guinness World Records waarin jongleren centraal staat. De entertainer en kunstenaar wil altijd verbinden en doet dat dan ook met veel plezier. Kom zijn show aanschouwen in het park en zie hoe de kunst van jongleren met voetballen en tennisrackets tot in de puntjes uitgevoerd wordt.

El Goma

El Goma, een Argentijnse straatartiest, brengt een onemanshow naar ons toe op de zondag van BoeCult. In zijn show transformeert dit talent gewone situaties in ongelooflijk grappige komedie. Alles wat fout zou kunnen gaan, gaat ook daadwerkelijk fout. Door deze compilatie van mislukte sketches kun je verwachten wat je wilt, maar geloof maar niet dat dat gaat gebeuren. Deze toevoeging aan het straattheater is zeer toegankelijk voor ons jong én oud publiek. Kom dit vooral aanschouwen!

Rouwkost

Een muzikale trip met de dood als gids voor het leven! Rouwkost is een muzikale festivalvoorstelling die je hart laat kloppen, het bloed met 160 kilometer per uur door je aderen laat stromen, het brein prikkelt en je vol levenslust op pad stuurt om een nieuwe stap te zetten in de reis die je voor jezelf uitstippelt. Met deze belofte neemt Rouwkost het publiek mee door in een enerverend en uitdagend stukje straattheater. Durf jij het aan?

KLOEK

Toneelgroep Dapper laat een kloeke, mobiele installatie in medewerking van dappere omstanders tot leven komen in een interactieve straattheatervoorstelling, genaamd KLOEK. Robuuste constructies en basale mechanieken worden door middel van sterke handen van jong tot oud aangewakkerd om het geheel tot leven te wekken. Een fraai stukje beeldpoëzie in het straattheaterpark van BoeCult op zondag 25 augustus. Komt dat zien!

De Glazendraaier

Muziek maken met glas? Dat kan! De Glazendraaier heeft als enige in Nederland, met 52 cognac- bier-, wijn-, en champagne glazen, een glasorgel gebouwd. Het leren bespelen duurde eindeloos, maar nu hij wil hij niets anders meer. Op zijn omgebouwde orgelbakfiets speelt hij door stad en land, en betovert zijn publiek met oude en nieuwe liederen op zingend glas. Komt dat zien en horen in het park op zondag 25 augustus op BoeCult 2019!

Vincend

Vincend (met een d) is een creatie van Andrea van Sloterdijck. Dit allerkleinste achterneefje van de grote Vincent is gespecialiseerd in het schilderen van Zonnebloemen net als zijn grote oom. Zittend op zijn stoel schildert Vincend het ene na het andere kunstwerk. Meestal zijn dat zijn Zonnebloemen, maar als u geluk hebt, ziet u hem ook zijn Starry Night of zijn Korenveld met kraaien schilderen. Vincend zal op zondag 25 augustus te zien zijn in het straattheaterpark. Wie bij het bezoeken van Vincend zijn naam achter laat, maakt kans op één van de schilderijen van Vincend. Hij verloot namelijk aan het einde van de dag de werken die hij op BoeCult heeft gemaakt.

Portretdichter Bert

Bert de Portretdichter zet één of meer van de aanwezigen in het zonnetje. Met zijn trefzekere pen raakt hij de kern van ieder mens in ruim twaalf regels poëzie. Bert nodigt mensen op een charmante manier uit om zich ontspannen bloot te geven in een vrijblijvend en toch persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek tekent hij woord voor woord de spiegel waarin de geportretteerde zijn karakter herkent.

Marc Muy Dificil

Op dolkomische wijze haalt Marc Muy Dificil de moeilijkste circus-, jongleer- en evenwichtskunsten uit. Bij het jongleren vliegen kegels, ballen, appels door de ruimte, maar hé; waar is nou dat appeltje voor de dorst ineens gebleven? De fantááááástische werking van een Diabolo, een Chinese wonderapparaat, wordt uitgelegd en bovenop de twee meter hoge eenwieler gooit Marc Muy Dificil met messen. Bij het bordendraaien staat er gelukkig “een assistent” klaar met een bezem, want het dreigt steeds mis te gaan. Met grappen en onverwachte wendingen worden theater- en circusacts aan elkaar gekoppeld. 

Slijm-tattoo club

De trend van dit moment: zelf slijm maken!! Tijdens BoeCult 2019 krijgen kinderen de kans om twee soorten slijm maken. Tijdens het slijmfeest gaan we eetbare slijm maken en vervolgens pakken we glitter kleurstoffen en gaan we beginnen met het echte (niet-eetbare) slijm. We gaan potjes versieren zodat als het slijm ook meegenomen kan worden naar huis en er lekker mee gespeeld kan worden.

Golila

Een bijzonder zeldzame verschijning is de aap Golila. Er is namelijk maar één lila gorilla op de hele planeet! Golila is een sociale aap, nieuwsgierig en zachtaardig. Dit lieve beest houdt van spelen, al is hij soms ook erg lui. Spreekt deze uitleg nog niet geheel tot de verbeelding? Neem dan zeker een kijkje bij het straattheater en laat je verrassen!

Ea Varna

Ea Varna. Al meer dan 3875 jaar dwaalt er een tot nog toe onbekend wezen van maar liefst 4 meter door onze oerbossen! Deze beschermer van de natuur legde kilometers af om in contact te treden met het mensenras. Deze goedaardige lobbes met loodzware en luide stem, spreekt iedereen aan in zijn onbekende elfentaal. Gelukkig spreekt hij heel traag en gebruikt hij veel lichaamstaal zodat zelfs de allerkleinsten hem begrijpen.

Nationale Buitenspeeldag

Goed nieuws: op BoeCult 2019 kunnen alle kinderen buiten spelen. Blik hier nog even terug met de vrolijke activiteit Het Kleurfeest. Fijne nationale buitenspeeldag!